Dort jahodový z bílků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 šálek Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 28.9 mg
  • Draslík 69 mg
  • Vláknina 1406.7 mg
  • Vitamín A 1406.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něho zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a nakonec vlijeme vychladlé tekuté máslo.

  • 2

    Těsto urovnáme do vymaštěné, polohrubou moukou vysypané formy. Pečeme asi 30 minut.

  • 3

    Vychladlý dort rozkrojíme a naplníme mírně oslazenou ušlehanou šlehačkou smíchanou s jahodami nakrájenými na plátky. Stejně potřeme i povrch dortu a ozdobíme jej celými jahodami.

  • 4

    Dort podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu