Dort jahodový z bílků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 11 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 28.9 mg
- Draslík 69 mg
- Vláknina 1406.7 mg
- Vitamín A 1406.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něho zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a nakonec vlijeme vychladlé tekuté máslo.
-
2
Těsto urovnáme do vymaštěné, polohrubou moukou vysypané formy. Pečeme asi 30 minut.
-
3
Vychladlý dort rozkrojíme a naplníme mírně oslazenou ušlehanou šlehačkou smíchanou s jahodami nakrájenými na plátky. Stejně potřeme i povrch dortu a ozdobíme jej celými jahodami.
-
4
Dort podáváme dobře vychlazený.