Dort piškotový z krupice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 70 g Pšeničná krupice
  • 150 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 77.8 mg
  • Draslík 64.6 mg
  • Vláknina 1888 mg
  • Vitamín A 1888 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem utřeme do pěny a přimícháme tuhý sníh. Nakonec lehce vmícháme krupici.

  • 2

    Těsto vložíme do vymaštěné a polohrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme.

  • 3

    Na vychladlý dort navršíme jablka uvařená na kaši a ušlehanou, mírně oslazenou smetanu.

Komentáře k receptu