Vepřová směs

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra vepřová
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Vepřové plíce
  • 200 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Omáčka Kari
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Vepřová kýta
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 967 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 371.3 mg
  • Draslík 971.9 mg
  • Vláknina 5562.5 mg
  • Vitamín A 5562.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na sádle je osmažíme. Dáme stranou a přikryjeme, aby nevychladly.

  • 2

    V jiné pánvičce a na čistém sádle spolu s cibuli osmažíme na tenké proužky nakrájená játra, plíce, slaninu nakrájenou na větší plátky, na kolečka česnek a rajčata.

  • 3

    Před dokončením smažení do pánvičky přidáme kečup, feferonky, koření, podle chuti přisolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu