Koprovka s tvarohovými knedlíčky
Suroviny
- 250 g Tvaroh jemný
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 28 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 136.1 mg
- Draslík 30.7 mg
- Vláknina 222 mg
- Vitamín A 222 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umícháme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji studenou vodou (250ml) a povaříme. Přidáme ocet, cukr, sůl a nasekaný kopr. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Dle chuti osolíme nebo přidáme ocet.
-
2
Do většího hrnce dáme vařit vodu.
-
3
Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypaném moukou.
-
4
Poté tvarujeme menší válečky.
-
5
Knedlíčky vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme povařit.