Domácí játrová pomazánka
Suroviny
- 250 g Játra vepřová
- 50 g Sýr smetanový tavený 45%
- 100 g Omáčka tatarská
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 18 g
- Sodík 2476 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 188.1 mg
- Draslík 290.7 mg
- Vláknina 7717.5 mg
- Vitamín A 7717.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem uvařená játra v mixéru rozšleháme, přidáme okurky, sýr, oloupanou cibuli, česnek, worcester, tatarku, zakapeme citrónovou šťávou.
-
2
Směs vybereme z mixeru do misky, osolíme opepříme, dochutíme případně troškou láku z okurek a zamícháme.
-
3
Nakonec do pomazánky vmícháme nasekané kapary.