Krokety z drůbežího masa
Suroviny
- 100 g Tuk
- 200 g Kuřecí maso vařené
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 dl Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 213.8 mg
- Draslík 102.4 mg
- Vláknina 2216 mg
- Vitamín A 2216 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Najemno pokrájenou cibuli zpěníme na másle do zlatova, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme trochou vývaru nebo mlékem a vymícháme do husté hmoty. Poté odstavíme a jakmile je hmota polovychladlá, vmícháme žloutky a jemně nasekanou petrželovou nať, špetku muškátového květu a masa pokrájeného na kostičky. Vše dle chuti a potřeby osolíme a řádně rozmícháme.
-
2
Tác posypeme strouhanou houskou (nebo strouhankou). Z připravené směsi budeme tvarovat krokety ve tvaru malých válečků, které omočíme v rozšlehaných bílcích a opět obalíme ve strouhané housce.
-
3
Takto připravené krokety osmažíme v rozehřátém tuku a po vyjmutí pokládáme na papírový ubrousek, aby zbylý tuk okapal.
-
4
Krokety podáváme na salátových listech ochucených marinádou.