Krokety z drůbežího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tuk
  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 213.8 mg
  • Draslík 102.4 mg
  • Vláknina 2216 mg
  • Vitamín A 2216 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Najemno pokrájenou cibuli zpěníme na másle do zlatova, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme trochou vývaru nebo mlékem a vymícháme do husté hmoty. Poté odstavíme a jakmile je hmota polovychladlá, vmícháme žloutky a jemně nasekanou petrželovou nať, špetku muškátového květu a masa pokrájeného na kostičky. Vše dle chuti a potřeby osolíme a řádně rozmícháme.

  • 2

    Tác posypeme strouhanou houskou (nebo strouhankou). Z připravené směsi budeme tvarovat krokety ve tvaru malých válečků, které omočíme v rozšlehaných bílcích a opět obalíme ve strouhané housce.

  • 3

    Takto připravené krokety osmažíme v rozehřátém tuku a po vyjmutí pokládáme na papírový ubrousek, aby zbylý tuk okapal.

  • 4

    Krokety podáváme na salátových listech ochucených marinádou.

Komentáře k receptu