Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům
Suroviny
- 200 g Šunkový salám
- 200 g Žampiony čerstvé
- 500 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Šalotka
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 3 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 40 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 846 mg
- Vláknina 1500.1 mg
- Vitamín A 1500.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté vepřové plecko pokrájíme na tenké nudličky. Točený šunkový salám pokrájíme na malé kostičky. Očištěné omyté žampiony a šalotku pokrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme šaotku, přidáme k ní maso, sůl, pepř, drcený kmín a vše dusíme do doby, až bude maso měkké. Nakonec směs dochutíme kečupem, pálivou paprikou a chilli a podusíme ještě 4-5 minut.