Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Hrozinky
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 50 g Tuk ztužený
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Cukr krupice
  • 500 ml Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 234.9 mg
  • Draslík 420.3 mg
  • Vláknina 10080.7 mg
  • Vitamín A 10080.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu, posekané ořechy, hrozinky a na závěr pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.

  • 2

    Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout a vyklopíme ji na síto. Vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou. Polevu

  • 3

    připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře k receptu