Velikonoční sekanina s hovězím masem
Suroviny
- 250 g Hovězí maso vařené
- 250 g Vepřové maso libové
- 40 g Droždí
- 400 g Uzené maso vařené
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 8 ks Rohlíky bílé
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Muškátový květ
- 3 stroužek Česnek
- 6 dl Masový vývar
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1282 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 90 g
- Sodík 1342 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 419.4 mg
- Draslík 495.1 mg
- Vláknina 9356.1 mg
- Vitamín A 9356.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1585.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
Rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem.
-
3
Uvařené vepřové, uzené a hovězí maso drobně nasekáme a dáme do mísy k rohlíkům. Přidáme vejce, cibuli, česnek, sůl, pepř, citronovou kůru, muškátový květ a rozdrobíme do směsi kvasnice. Směs dobře promícháme a zaděláme řidší "masové" těsto, které v teple necháme vykynout.
-
4
Vykynutou masovou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a sekaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C přibližně 40 minut do doby, až velikonoční sekanina má zlatou kůrku.
-
5
Pokrájíme ji na plátky a podáváme s přílohami podle chuti.