Hovězí rolky na smetaně
Suroviny
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Slanina vepřová
- 200 g Moravské uzené maso
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Paprika zelená
- 1 l Hovězí vývar základní
- 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 dl Olej slunečnicový
- 0.5 kg Hovězí kýta
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1262 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 110 g
- Sodík 1440 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 212 mg
- Draslík 786.4 mg
- Vláknina 4805 mg
- Vitamín A 4805 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 21.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek masa dáme na pásky nakrájené uzené, slaninu, jeden pásek cibule, papriky, zasypeme sterilizovaným hráškem a zabalíme do rolky, které svážeme nití, aby po dobu pečení zůstaly celé.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme dozlatova cibuli, přidáme rolky, zprudka je osmažíme. Opatrně zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí, necháme dusit asi 40 minut. Po dobu dušení dáváme pozor, aby se nepřipálily na dno hrnce.
-
3
Přeložíme rolky z hrnce na pekáč a v troubě je za častého polévání dopečeme dalších 120 minut. Nakonec je posypeme majoránkou a zalijeme smetanou.