Polévka žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 15 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 168.9 mg
- Draslík 225.9 mg
- Vláknina 400.5 mg
- Vitamín A 400.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.
-
2
Starší 3 housky pokrájíme na menší kousky, dáme je do hrnce se studenou vodou (1.5 litru) a přivedeme k varu. Přidáme masox, drcený kmín, zmírníme teplotu a vaříme přibližně 15 minut. Pak polévku rozmixujeme, ale ne úplně na kaši. Přidáme do ní za stálého míchání vejce pokrájenou klobásu a vaříme ještě 5-7 minut. Polévku podle chuti můžeme dochutit Vegetou (0.5 lžičky).
-
3
Polévku podáváme posypanou petrželkou kudrnkou.