Houbová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 10 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.5 kg Houby čerstvé
  • 0.25 kg Moravské uzené maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 164.3 mg
  • Draslík 446.1 mg
  • Vláknina 11692 mg
  • Vitamín A 11692 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky, které jsme předem namočili do mléka vyjmeme a vložíme je do mísy, kam přidáme na malé kostky nakrájené uzené, omyté houby, utřený česnek, sůl, pepř, celá vajíčka a nakonec majoránku. Dobře rukama promícháme.

  • 2

    Vytvarujeme šišku, kterou dáme do mikrotenového sáčku. Sáček srolujeme, převážeme niti, vložíme do vařící vody a vaříme 30 minut.

  • 3

    Po uvaření roládu vyjmeme z vody a ze sáčku a dáme vychladnout. Zastudena krájíme na plátky.

Komentáře k receptu