Základní světlá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 142 g
- Sodík 4193 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 91.2 mg
- Vláknina 5160 mg
- Vitamín A 5160 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 142 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme v hrnci k varu. Zeleninu očisíme, omyjeme, přidáme do vývaru a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na 1 litr.
-
2
Na rozehřátém másle upražíme světlou jíšku, poté ji za stálého míchání postupně rozředíme vývarem a provaříme. Odstavíme,omáčku procedíme přes síto a vmícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.