Hoferova topinka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 23 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 321.7 mg
- Draslík 449.8 mg
- Vláknina 5622.5 mg
- Vitamín A 5622.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky chleba opečeme v topinkovači dozlatova a potřeme je z obou stran oloupaným česnekem a máslem (20 g).
-
2
Jarní zelenou cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.
-
3
Omytá rajčata pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme a dáme do misky.
-
4
V pánvi si na másle zpěníme jarní cibulku dorůžova, přimícháme vajíčka, osolíme a opepříme podle chuti a směsí obložíme topinky. Dáme na ně nastrouhaný sýr, kolečka rajčat, které opepříme bílým pepřem. Topinky dáme na plech do předehřáté trouby zapéct. Pečeme pří 200 °C přibližně 5-7 minut, jen do doby, až se nám sýr roztaví. Ihned podáváme.