Bramboráky s hlívou ústřičnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 2 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 445.2 mg
- Vláknina 6337.7 mg
- Vitamín A 6337.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvou hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno.
-
2
Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme je do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme pokrájenou hlívu, prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, hrubou mouku a směs dobře promícháme.
-
3
Ve větší pánvi si rozpálíme olej. Naběračkou nabereme bramborovou směs s hlívou (vždy na jednu placku) a v pánvi na rozpáleném oleji směs rozetřeme a usmažíme z obou stran dozlatova.