Bramborák s párky
Suroviny
- 650 g Brambory
- 100 g Křen
- 100 g Slanina vepřová
- 130 g Mouka pšeničná hladká
- 250 g Párky koktejlové
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 0.67 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 25 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 141.6 mg
- Draslík 935.9 mg
- Vláknina 10636.5 mg
- Vitamín A 10636.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé párečky sloupneme ze střívek (pokud jsou umělé) a podélně je v polovině rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme a dáme ho do misky, kterou zakryjeme.
-
2
Uzenou prorostlou slaninu pokrájíme na malé kostičky a vysmažíme je dozlatova. Poté je z omastku scedíme a dáme vychladit.
-
3
Oloupané, omyté syrové brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, vajíčka a drobné škvarky ze slaniny.
-
4
Směs promícháme a zahustíme hladkou moukou.
-
5
Ve větší pánvi si rozpálíme sádlo. Naběračkou nabereme bramborovou směs, kterou dáme na pánev, rozetřeme ji na tenkou placku, vložíme do ní půlky tenkých párečků a osmažíme ji z obou stran dozlatova.
-
6
Bramboráky podáváme horké, posypané čerstvě nastrouhaným křenem.