Krkonošské houbové halušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 10 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 68.6 mg
- Draslík 1002 mg
- Vláknina 12848.8 mg
- Vitamín A 12848.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé houby očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli též drobně pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném sádle cibuli zpěníme, přidáme k ní houby, osolíme (1/2 lžičky), opepříme a dusíme asi 7-8 minut do doby, až se vypaří z hub voda.
-
2
Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle a v míse je smícháme s podušenými houbami, hladkou moukou, vejcem, drceným kmínem a cibulí. Dobře směs promícháme a podle chuti dosolíme (1 lžička). Těsto na halušky musí být polotuhé.
-
3
Lžící vykrajujeme halušky, pokládáme je do pánve s rozpáleným sádlem a ze všech stran je opékáme dorůžova.