Bílé fazole s pohankouvou kaší a kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 28 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 615.1 mg
- Vláknina 10992 mg
- Vitamín A 10992 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé fazole den předem omyjeme a namočíme do studené vody. Druhý den je scedíme a vložíme je do hrnce se studenou vodou. Přidáme lžičku soli a 1/2 lžičky majoránky, uvaříme při mírné teplotě doměkka (vaříme přibližně 35 - 45 minut).
-
2
Pohanku propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl (1/2 lžičky) a vaříme přibližně 1 - 20 minut do měkka, až se rozvaří na kaši.
-
3
Mezitím si očistíme cibuli, pokrájíme ji nadrobno. Omyjeme několik lístků libečku a rozkrájíme je nadrobno. Kysané zelí krájíme na menší kousky.
-
4
V hrnci rozpálíme sádlo, na kterém cibuli zpěníme do růžova, přidáme k ní kysané zelí, libeček, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 7 minut.
-
5
Pak k zelí přidáme uvařené (scezené) fazole, pohanku, vše promícháme, popřípadě dochutíme, solí, cukrem, pepřem a podáváme.