Knedlíčky ze strouhanky se slaninou a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Strouhanka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Špenát mražený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1217 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 212.8 mg
  • Vláknina 6168 mg
  • Vitamín A 6168 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a necháme zchladnout. Špenát necháme rozmrazit, přes síto necháme odkapat vodu.

  • 2

    V míse smícháme strouhanku, vlažné mléko s rozšlehaným vejcem, okapaným špenátem, špetkou soli, drobně posekanou petrželkou a slaninou. Vymícháme hladkou hmotu, ze které vytvarujeme na vále posypaném lžící strouhanky váleček, z něj nakrájíme kousky a zakulatíme z nich knedlíčky. Připravené knedlíčky asi velikosti pingpongového míčku a zhruba sedm minut vaříme ve vroucí vodě osolenou špetkou soli.

Komentáře k receptu