Bramborový salát s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 300 g Celer bulvový
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Okurky nakládané
  • 150 g Majonéza
  • 200 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 730.5 mg
  • Vláknina 11671.8 mg
  • Vitamín A 11671.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory, mrkev a celer vaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté vše oloupeme, nakrájíme na kostičky, přimícháme na kostičky nakrájené okurky, šunkový salám, vejce uvařená natvrdo, scezený a okapaný hrášek, salát osolíme a opepříme. Na závěr salát promícháme s majonézou a kysanou smetanou.

Komentáře k receptu