Divoká kachna pečená na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Jalovec
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Kachna divoká
  • 3 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 17.2 mg
  • Draslík 596.7 mg
  • Vláknina 22388.1 mg
  • Vitamín A 22388.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a tymiánem. Prsa a stehna prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v ohnivzdorném pekáči škvaříme spolu s drobně pokrájenou cibulí. Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, podlijeme a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou.

  • 2

    Po tři čtvrtě hodině sejmeme poklici a kachnu v troubě dopečeme. Opět poléváme výpekem, a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

  • 3

    Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.

  • 4

    Na sporáku šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme. Poté vlijeme horkou vodu, řádně prošleháme a za stálého míchání dobře provaříme.

Komentáře k receptu