Divoká kachna pečená na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 14 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 17.2 mg
- Draslík 596.7 mg
- Vláknina 22388.1 mg
- Vitamín A 22388.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a tymiánem. Prsa a stehna prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v ohnivzdorném pekáči škvaříme spolu s drobně pokrájenou cibulí. Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, podlijeme a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
-
2
Po tři čtvrtě hodině sejmeme poklici a kachnu v troubě dopečeme. Opět poléváme výpekem, a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
-
3
Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.
-
4
Na sporáku šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme. Poté vlijeme horkou vodu, řádně prošleháme a za stálého míchání dobře provaříme.