Hovězí v pivu
Suroviny
- 40 g Cukr třtinový
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 6 g Bobkový list
- 6 g Bazalka
- 6 g Šalvěj čerstvá
- 6 g Rozmarýn čerstvý
- 50 g Petržel kudrnka
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 60 ml Olej olivový
- 20 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 3 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 5 dl Hovězí vývar základní
- 1 kg Hovězí svíčková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1257 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1125.9 mg
- Vláknina 4806.5 mg
- Vitamín A 4806.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na kostky, na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme nadvakrát maso asi 8 minut ze všech stran dohněda. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme 3 minuty cibuli, poprášíme moukou a cukrem a opečeme další 2 minuty. Zalijeme pivem a vývarem a za stálého míchání minutu povaříme.
-
2
Přelijeme směs do pekáče, přidáme rajský protlak a bouquet garni z bobkového listu, bazalky, rozmarýnu a šalvěje, vrátíme na pekáč maso, osolíme, opepříme a zakryté dáme péct.
-
3
Pečeme na mírnou teplotu 2 a půl hodiny, podle potřeby podléváme vývarem a občas maso promícháme. Před podáváním vyjmeme bylinky a ozdobíme nasekanou petrželkou.