Pečená kuřecí stehna na zelí s bramborami a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Anglická slanina
  • 500 g Zelí bílé - sterilizované
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 891 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 155.1 mg
  • Draslík 814.6 mg
  • Vláknina 10265.5 mg
  • Vitamín A 10265.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí přecedíme (nálev odložíme), nakrájíme na kousky, vložíme s částí nálevu do většího pekáče. Zelí poklademe silnějšími plátky brambor, které posypeme na tenké plátky nakrájeným česnekem, na brambory rozložíme plátky slaniny a nakonec položíme osolená kuřecí stehna posypaná drceným kmínem. Pekáč přiklopíme a maso pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení podle potřeby přiléváme nálev ze zelí, aby se zelí nepřipálilo.

  • 2

    Po půl hodině pekáč odklopíme a kuřecí stehna dopečeme bez přikrytí.

Komentáře k receptu