Pečená kachna plněná jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 ml Voda pitná
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Kachna mražená
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1278 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 108.2 mg
  • Vláknina 3814 mg
  • Vitamín A 3814 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Do vnitřku kachny dáme celá jablka bez jádřinců a břicho zavřeme jehlami.

  • 2

    Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme kachnu břichem dolů, podlijeme vodou a v troubě na středním plameni kachnu dusíme pod víkem pekáče. Během pečení kachnu podléváme vodou podle potřeby, poléváme výpekem, tučná místa na kachně propichujeme vidlicí.

  • 3

    Asi po tři čtvrtě hodině kachnu obrátíme a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem. Tím docílíme, že kachna bude mít křupavou kůži.

Komentáře k receptu