Jehněčí kotlety na česneku a pomerančové šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 51 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 204 mg
- Draslík 1133.9 mg
- Vláknina 3699.3 mg
- Vitamín A 3699.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej s máslem. Osmažíme je po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme pomerančovou šťávu, horkou vodu a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou sherry a kotlety dusíme doměkka.
-
2
Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, instantní jíšku a mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát kotlety.
-
3
Kotlety servírujeme s plátky pomeranče.