Filé z candáta sypané sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 ks Candát obecný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 49.3 mg
  • Vláknina 1392.4 mg
  • Vitamín A 1392.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z candáta osolíme, opepříme a z jedné strany obalíme v mouce. Takto připravené porce pečeme na oleji v troubě předehřáté na 220°C asi patnáct minut. Poté filé vyjmeme, porce potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme sezamem. Pečeme, dokud filé nezezlátne. Zdobíme sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu