Omelety jemné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.375 l Smetana 12% (konzumní)
  • 8 polévková lžíce Cukr krupice
  • 8 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 558.2 mg
  • Draslík 160.3 mg
  • Vláknina 896 mg
  • Vitamín A 896 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 123.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme smetanu, 1 lžíci mouky a ještě šleháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků a druhou lžíci mouky.

  • 2

    Omelety pečeme v troubě na pomaštěném a hrubou moukou vysypaném plechu.

Komentáře k receptu