Ořechový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 15 g Skořice celá
  • 500 ml Voda pitná
  • 20 ks Ořechy vlašské
  • 5 ks Jalovec
  • 3 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 1 l Starorežná pálenka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 891 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 556.6 mg
  • Vláknina 17809.8 mg
  • Vitamín A 17809.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zelené vlašské ořechy, které mají vyvinutou skořápku a mléčné jádro, rozpůlíme a vložíme do láhve. Proložíme je hřebíčkem, kouskem celé skořice, kuličkami jalovce, 1/2 vanilkového lusku, který jsme podélně rozřízli (délka lusku asi 14-16 cm) a zalijeme Staročeskou Režnou.

  • 2

    Láhev uzavřeme zátkou a odložíme na 3 týdny na slunečné místo. Během té doby nesmíme zapomenout občas lahví protřepat.

  • 3

    Po třech týdnech výluh přecedíme.

  • 4

    Svaříme vodu s cukrem, sirup necháme vychladnout a smícháme s ořechovým výluhem, rozlijeme do menších lahví, uzavřeme a uchováváme ještě alespoň 2 týdny na chladném místě.

Komentáře k receptu