Ořechový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 82 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 556.6 mg
- Vláknina 17809.8 mg
- Vitamín A 17809.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zelené vlašské ořechy, které mají vyvinutou skořápku a mléčné jádro, rozpůlíme a vložíme do láhve. Proložíme je hřebíčkem, kouskem celé skořice, kuličkami jalovce, 1/2 vanilkového lusku, který jsme podélně rozřízli (délka lusku asi 14-16 cm) a zalijeme Staročeskou Režnou.
-
2
Láhev uzavřeme zátkou a odložíme na 3 týdny na slunečné místo. Během té doby nesmíme zapomenout občas lahví protřepat.
-
3
Po třech týdnech výluh přecedíme.
-
4
Svaříme vodu s cukrem, sirup necháme vychladnout a smícháme s ořechovým výluhem, rozlijeme do menších lahví, uzavřeme a uchováváme ještě alespoň 2 týdny na chladném místě.