Kapr na másle s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 40 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 190.4 mg
- Draslík 697.2 mg
- Vláknina 399 mg
- Vitamín A 399 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapří maso očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do misky a zakapeme citronovou šťávou. Necháme pod fólií v chladničce asi 1/2 hodiny. Porce v míse občas obrátíme. Poté kapra vyjmeme, osolíme 2 špetkami soli, vložíme do vymazaného pekáče, do něhož jsme vlili olej, porce posypeme kmínem, poklademe zbylým máslem a podlijeme vodou. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a kapra upečeme dozlatova.
-
2
V mezičase připravíme křenovou šlehačku. Vychlazenou šlehačku ušleháme dotuha a vmícháme jemně ustrouhaný křen a 1 špetku soli.
-
3
Upečeného kapra servírujeme na nahřáté talíře a zdobíme křenovou šlehačkou.