Utopenci s pikantní náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 500 g Kapie
  • 900 ml Ocet kvasný lihový
  • 600 ml Voda pitná
  • 5 ks Cibule
  • 8 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 10 ks Špekáčky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 4746 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 554.9 mg
  • Vláknina 27004.3 mg
  • Vitamín A 27004.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané špekáčky nařízneme v půli tak, aby šly rozevřít, ale nerozkrojíme je úplně. Do každé uzenky vložíme proužky naložených okurek, kolečka cibule a několik kousků naložené červené papriky či kapie, sevřeme k sobě a okraje spojíme párátky.

  • 2

    Připravené špekáčky ukládáme naležato do zavařovací sklenice a jednotlivé vrstvy poklademe cibulí, paprikami a okurkami, které nám zbyly. Až nádobu zcela naplníme, zalijeme uzeniny se zeleninou vrchovatě lákem a sklenici pevně uzavřeme. Necháváme uležet v chladu minimálně 1 týden, v jehož průběhu doléváme dalším lákem, nebo jen octem.

Komentáře k receptu