Brambory pečené s vlašskými ořechy a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 55 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 216.5 mg
- Draslík 636.1 mg
- Vláknina 7680 mg
- Vitamín A 7680 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vybereme velké brambory. Oloupeme je, nakrájíme na plátky a rozdělíme na 3 části. První část vložíme do máslem vymazaného pekáče a brambory osolíme, potřeme rozšlehanou lučinou a posypeme polovinou hrubě sekaných ořechů. Na ořechy dáme druhý díl brambor, posypeme rozdrobenou nivou a přikryjeme posledním dílem brambor. Na brambory nalijeme ve smetaně rozšlehaná a osolená vejce a zasypeme nastrouhaným ementálem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C. Po 30 minutách povrch posypeme zbylými ořechy a ještě asi 10-15 minut zapékáme.