Brambory pečené s vlašskými ořechy a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 g Lučina smetanový sýr
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 216.5 mg
  • Draslík 636.1 mg
  • Vláknina 7680 mg
  • Vitamín A 7680 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme velké brambory. Oloupeme je, nakrájíme na plátky a rozdělíme na 3 části. První část vložíme do máslem vymazaného pekáče a brambory osolíme, potřeme rozšlehanou lučinou a posypeme polovinou hrubě sekaných ořechů. Na ořechy dáme druhý díl brambor, posypeme rozdrobenou nivou a přikryjeme posledním dílem brambor. Na brambory nalijeme ve smetaně rozšlehaná a osolená vejce a zasypeme nastrouhaným ementálem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C. Po 30 minutách povrch posypeme zbylými ořechy a ještě asi 10-15 minut zapékáme.

Komentáře k receptu