Brambory pečené s česnekovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 1075.6 mg
- Vláknina 12920 mg
- Vitamín A 12920 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si zálivku z teplé vody, rozpuštěného sádla a česneku utřeného se solí. Vše dobře umícháme.
-
2
Vybereme přibližně stejně velké brambory. Očistíme je kartáčem pod tekoucí vodou, opláchneme a osušíme. Poté je i se slupkou nakrájíme na silnější plátky. Klademe je na plech, který jsme vymazali polovinou sádla. Plátky potřeme zálivkou a pečeme v troubě předehřáté na 250 °C, až plátky zezlátnou.