Brambory pečené s česnekovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sádlo škvařené
  • 125 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 1075.6 mg
  • Vláknina 12920 mg
  • Vitamín A 12920 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si zálivku z teplé vody, rozpuštěného sádla a česneku utřeného se solí. Vše dobře umícháme.

  • 2

    Vybereme přibližně stejně velké brambory. Očistíme je kartáčem pod tekoucí vodou, opláchneme a osušíme. Poté je i se slupkou nakrájíme na silnější plátky. Klademe je na plech, který jsme vymazali polovinou sádla. Plátky potřeme zálivkou a pečeme v troubě předehřáté na 250 °C, až plátky zezlátnou.

Komentáře k receptu