Dušené hlávkové zelí s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 7 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 506.2 mg
- Vláknina 15233.8 mg
- Vitamín A 15233.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, přidáme oloupaná hrubě nastrouhaná jablka, která jsme zbavili jádřinců, poté podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Když je zelí téměř měkké, přidáme ocet a cukr.