Dušené hlávkové zelí s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Zelí hlávkové bílé
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 506.2 mg
  • Vláknina 15233.8 mg
  • Vitamín A 15233.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, přidáme oloupaná hrubě nastrouhaná jablka, která jsme zbavili jádřinců, poté podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Když je zelí téměř měkké, přidáme ocet a cukr.

Komentáře k receptu