Svíčkové medailonky na šampaňském
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 919.7 mg
- Vláknina 4984.8 mg
- Vitamín A 4984.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 638.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa nakrájíme osm plátků, rukou naklepeme, dáme do mísy, zalijeme šampaňským a pod fólií necháme za občasného obrácení hodinu marinovat.
-
2
V mezičase spaříme a oloupeme mandle, necháme je oschnout a na plechu je v troubě opražíme na lžíci oleje.
-
3
Po hodině plátky vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a z obou stran opečeme na másle s dvěma lžícemi oleje.
-
4
Medailonky podáváme posypané praženými mandlemi.