Slaninové vdolečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 19 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 145.6 mg
- Draslík 189.3 mg
- Vláknina 271.8 mg
- Vitamín A 271.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme na teple vzejít kvásek. Žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi vyškvaříme, necháme zchladnout.
-
2
Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, pepř, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, vykynutý kvásek, vyškvařenou slaninu, vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou, pod utěrkou necháme těsto kynout zhruba půl hodiny.
-
3
Poté na pomoučeném válu vyválíme placku o tloušťce zhruba centimetr, vykrajujeme kolečka, klademe na vymazaný plech a necháme ještě asi deset minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud vdolečky nezezlátnou.