Avokádo s krevetami ve vermutu
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 110 ml Vermut bílý
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Avokádo
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 531.2 mg
- Vláknina 14636.5 mg
- Vitamín A 14636.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevetky v misce přelijeme vermutem a necháme asi 45 minut máčet. Avokáda vypeckujeme. Vejce uvaříme natvrdo, citron opláchneme a nakrájíme na tenké měsíčky. V jiné misce smícháme jogurt s majonézou, přimícháme okapané krevetky, zakapeme worcesterem a citronovou šťávou a osolíme.
-
2
Krevetovou směsí plníme půlky avokáda a zdobíme měsíčkem vajíčka a citronu.