Rýžová omeleta se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 15 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 383.6 mg
- Draslík 166.4 mg
- Vláknina 2867.3 mg
- Vitamín A 2867.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži povaříme v kastrůlku ve 120 ml osolené vody pod pokličkou asi 20 minut, aby se vsákla všechna tekutina. Vejce rozšleháme a vmícháme do nich vařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme ochucená vejce s rýží a necháme zvolna ztuhnout. Potom omeletu obrátíme a opečeme po druhé straně.
-
3
Upečenou omeletu nakrájíme na porce a podáváme s dílky citronu.