Králík s hořčičnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 30 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 146.9 mg
- Draslík 877.9 mg
- Vláknina 2185.8 mg
- Vitamín A 2185.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozinky necháme namáčet v 50ml zeleninového vývaru. Králičí stehna omyjeme, osolíme a opepříme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran dohněda opečeme. Zalijeme zbývajícím vývarem, zakryjeme a asi 30minut podusíme, dokud maso není měkké.
-
3
Poté přimícháme hořčici, rozinky a zakysanou smetanu. Omáčku můžeme zahustit škrobovou moučkou.
-
4
Petrželku omyjeme, necháme okapat, nasekáme najemno.
-
5
Králíka podáváme s omáčkou. Jako přílohu použijeme např. vařený brambor a glazovanou mrkev a posypeme petrželkou.