Králík s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 146.9 mg
  • Draslík 877.9 mg
  • Vláknina 2185.8 mg
  • Vitamín A 2185.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky necháme namáčet v 50ml zeleninového vývaru. Králičí stehna omyjeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran dohněda opečeme. Zalijeme zbývajícím vývarem, zakryjeme a asi 30minut podusíme, dokud maso není měkké.

  • 3

    Poté přimícháme hořčici, rozinky a zakysanou smetanu. Omáčku můžeme zahustit škrobovou moučkou.

  • 4

    Petrželku omyjeme, necháme okapat, nasekáme najemno.

  • 5

    Králíka podáváme s omáčkou. Jako přílohu použijeme např. vařený brambor a glazovanou mrkev a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu