Polévka ze zmrazené zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 820 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 32.7 mg
- Draslík 0.3 mg
- Vláknina 20.2 mg
- Vitamín A 20.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní zašleháme vývar, necháme alespoň dvacet minut provařit.
-
2
V mezičase uvaříme mraženou zeleninovou směs ve zhruba půl litru vody. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky. Polévku zjemníme smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým květem.