Polévka ze zmrazené zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1.25 l Vývar slepičí
  • 1 balení Zeleninová směs francouzská - mražená
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 820 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 32.7 mg
  • Draslík 0.3 mg
  • Vláknina 20.2 mg
  • Vitamín A 20.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní zašleháme vývar, necháme alespoň dvacet minut provařit.

  • 2

    V mezičase uvaříme mraženou zeleninovou směs ve zhruba půl litru vody. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky. Polévku zjemníme smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým květem.

Komentáře k receptu