Fazolová polévka vánoční
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 6 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 577.3 mg
- Vláknina 20122.1 mg
- Vitamín A 20122.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole přebereme, opláchneme, přes noc necháme namočené v l,2 l vody, aby nabobtnaly. Cibuli nakrájíme nadrobno, brokolici rozebereme na menší růžičky, vejce uvaříme natvrdo.
-
2
Fazole vaříme v silnostěnném hrnci bez soli, s kořením, až jsou měkké.
-
3
Zvlášť uvaříme brokolici v 500 ml vody se solí. Když je brokolice měkká, vyjmeme ji z vody (tu odložíme) a ponoříme ji do ledové vody, aby neztratila barvu. Poté necháme brokolici okapat.
-
4
V hlubším rendlíku na oleji necháme zesklovatět cibuli, přimícháme k ní mouku a usmažíme světlou jíšku. Poté do jíšky po částech zašleháme vývar z brokolice, jíšku necháme alespoň deset minut provařit.
-
5
Do uvařených fazolí vmícháme provařenou jíšku, brokolici, osolíme a na talířích zdobíme plátky uvařených vajíček.