Rýže z jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 5 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 57.2 mg
- Draslík 100.1 mg
- Vláknina 293.3 mg
- Vitamín A 293.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme, opláchneme, necháme okapat. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli, máslo rozpustíme.
-
2
Na masovém strojku umeleme játra do mísy, přidáme ostatní ingredience, vypracujeme středně hustou hmotu. Přes hrubé struhadlo játrovou rýži zavaříme do polévky.