Rýže z jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 9

Suroviny

  • 300 g Játra drůbeží
  • 50 g Strouhanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 57.2 mg
  • Draslík 100.1 mg
  • Vláknina 293.3 mg
  • Vitamín A 293.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme, opláchneme, necháme okapat. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli, máslo rozpustíme.

  • 2

    Na masovém strojku umeleme játra do mísy, přidáme ostatní ingredience, vypracujeme středně hustou hmotu. Přes hrubé struhadlo játrovou rýži zavaříme do polévky.

Komentáře k receptu