Polévka z hovězího a vepřového mletého masa
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 350 g Maso mleté - mix
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Ovesné vločky
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 29 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 178.4 mg
- Vláknina 2506.8 mg
- Vitamín A 2506.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli drobně pokrájíme, česnek jemně nasekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pažitku drobně nasekáme.
-
2
V silnostěnném hrnci na dvou lžících oleje usmažíme cibuli s česnekem. Poté vmícháme mleté maso a za stálého míchání ho osmažíme. Poté přidáme ovesné vločky, sůl, vlijeme vodu, dobře promícháme, vaříme zhruba půl hodiny.
-
3
V mezičase na zbylém oleji osmažíme žampiony, ke kterým v závěru přisypeme papriky i pepř. Ihned odstavíme.
-
4
Do hotové polévky zašleháme žampiony i s kořením a žloutek. Polévku stále mícháme, dokud se žloutek nesrazí. Do hotové polévky vmícháme pažitku.