Polévka z hovězího a vepřového mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Ovesné vločky
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 178.4 mg
  • Vláknina 2506.8 mg
  • Vitamín A 2506.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli drobně pokrájíme, česnek jemně nasekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pažitku drobně nasekáme.

  • 2

    V silnostěnném hrnci na dvou lžících oleje usmažíme cibuli s česnekem. Poté vmícháme mleté maso a za stálého míchání ho osmažíme. Poté přidáme ovesné vločky, sůl, vlijeme vodu, dobře promícháme, vaříme zhruba půl hodiny.

  • 3

    V mezičase na zbylém oleji osmažíme žampiony, ke kterým v závěru přisypeme papriky i pepř. Ihned odstavíme.

  • 4

    Do hotové polévky zašleháme žampiony i s kořením a žloutek. Polévku stále mícháme, dokud se žloutek nesrazí. Do hotové polévky vmícháme pažitku.

Komentáře k receptu