Klasický hovězí vývar s knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 50 g Strouhanka
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Houby sušené
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 170.1 mg
  • Draslík 808.1 mg
  • Vláknina 7620.3 mg
  • Vitamín A 7620.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přední hovězí maso očistíme, kořenovou zeleninu oloupeme, cibuli neloupanou rozpůlíme, petrželovou nať posekáme nadrobno. Do játrové zavářky vmícháme jeden žloutek a na prkénku, posypaném strouhankou, tvoříme malé knedlíčky.

  • 2

    Do většího hrnce vlijeme vodu, přidáme maso, sůl, houby, cibuli. Když se polévka začne vařit, stáhneme plamen, aby jen probublávala. Až bude maso poloměkké, vložíme do polévky kořenovou zeleninu vcelku a libeček.

  • 3

    Maso dovaříme, vývar přecedíme, zavaříme do něj játrové knedlíčky. Po zhruba deseti minutách přidáme podle chuti nakrájenou vařenou zeleninu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu