Polévka z tresky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 660.1 mg
  • Vláknina 5881.5 mg
  • Vitamín A 5881.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek posekáme nadrobno, citron nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V silnostěnném hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, na závěr oba druhy mleté papriky a ihned zalijeme čtvrtinou vody, rozmícháme, vložíme tresku, osolíme a vaříme zhruba deset minut. Poté rybu vyjmeme a odložíme. Do vývaru vložíme pokrájenou zelenou papriku s rajčaty a asi čtvrt hodiny vaříme.

  • 3

    Vychladlou rybu nakrájíme na proužky a necháme v polévce prohřát.

  • 4

    Na talířích polévku zdobíme plátky citronu.

Komentáře k receptu