Zapečené brambory se slaninou a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 200 g Slanina vepřová
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Petržel - nať
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 929 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 1487 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 1451.3 mg
  • Vláknina 16496.3 mg
  • Vitamín A 16496.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme spolu s pórkem na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Do vymazané zapékací mísy navrstvíme brambory, pórek, slaninu a ochutíme kořením. Můžeme udělat několik vrstev. Zalijeme smetanou a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 40minut. Zhruba 10minut před vyjmutím poklademe na brambory plátky sýra nebo posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme bez pokličky.

  • 3

    Podáváme dozdobené nasekanou čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu