Polévka z kapra nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapr obecný
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 177 mg
  • Draslík 1766.9 mg
  • Vláknina 33374.1 mg
  • Vitamín A 33374.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme.

  • 2

    Kapra očistíme a s hlavou, kořením, cibulí, solí a celerovou natí vaříme na mírném plameni, dokud není maso měkké.

  • 3

    V mezičase osmažíme na másle žampiony.

  • 4

    Do hrnce přecedíme vývar z ryby, do něj zašleháme smetanu s rozmíchanou moukou a alespoň deset minut povaříme. Poté do polévky vložíme pečlivě obrané a nakrájené maso, žampiony a zdobíme drobně posekaným koprem.

Komentáře k receptu