Polévka z kapra nakyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 24 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 177 mg
- Draslík 1766.9 mg
- Vláknina 33374.1 mg
- Vitamín A 33374.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme.
-
2
Kapra očistíme a s hlavou, kořením, cibulí, solí a celerovou natí vaříme na mírném plameni, dokud není maso měkké.
-
3
V mezičase osmažíme na másle žampiony.
-
4
Do hrnce přecedíme vývar z ryby, do něj zašleháme smetanu s rozmíchanou moukou a alespoň deset minut povaříme. Poté do polévky vložíme pečlivě obrané a nakrájené maso, žampiony a zdobíme drobně posekaným koprem.