Krémová polévka z úhoře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Úhoř říční
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 150 ml Víno bílé
  • 1500 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1391 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 478.6 mg
  • Vláknina 3131.8 mg
  • Vitamín A 3131.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme a spolu s oloupanou cibulí a očištěnou kořenovou zeleninou nakrájíme na kostičky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a chvíli podusíme.

  • 2

    Potom přilijeme vývar, víno, přidáme nasekanou šalvěj, kerblík a vše povaříme asi 15 minut.

  • 3

    Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou a nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s kostičkami osmaženého chleba.

Komentáře k receptu