Krémová polévka z úhoře
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 400 g Úhoř říční
- 100 g Zelenina kořenová
- 1 krajíc Chléb konzumní
- 150 ml Víno bílé
- 1500 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1391 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 478.6 mg
- Vláknina 3131.8 mg
- Vitamín A 3131.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme a spolu s oloupanou cibulí a očištěnou kořenovou zeleninou nakrájíme na kostičky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a chvíli podusíme.
-
2
Potom přilijeme vývar, víno, přidáme nasekanou šalvěj, kerblík a vše povaříme asi 15 minut.
-
3
Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou a nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme s kostičkami osmaženého chleba.