Guláš z čerstvých hub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 11 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 823.1 mg
- Vláknina 10710.2 mg
- Vitamín A 10710.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé lesní houby (mohou být i žampiony) očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli na drobné kostky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
2
V hlubším rendlíku osmažíme cibuli, přidáme houby, zasypeme solí, paprikou, drceným kmínem, pepřem, zamícháme, 1 minutu smažíme, poté zalijeme vodou a dusíme pod poklicí. Po 10 minutách přidáme brambory, přilijeme mouku smíchanou se zbylou vodou a dusíme, až jsou brambory měkké.