Guláš z čerstvých hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 30 g Cibule
  • 200 g Houby čerstvé
  • 20 g Olej rostlinný
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 823.1 mg
  • Vláknina 10710.2 mg
  • Vitamín A 10710.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé lesní houby (mohou být i žampiony) očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli na drobné kostky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    V hlubším rendlíku osmažíme cibuli, přidáme houby, zasypeme solí, paprikou, drceným kmínem, pepřem, zamícháme, 1 minutu smažíme, poté zalijeme vodou a dusíme pod poklicí. Po 10 minutách přidáme brambory, přilijeme mouku smíchanou se zbylou vodou a dusíme, až jsou brambory měkké.

Komentáře k receptu