Karlovarské preclíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 15 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 56.7 mg
- Draslík 106.3 mg
- Vláknina 2364 mg
- Vitamín A 2364 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z droždí, cukru, vlažného mléka a trochy mouky připravíme kvásek. Po vykynutí do něj přidáme nakrájené máslo, špetku soli a vypracujeme tužší těsto. Necháme je v chladu asi 30 minut odpočinout.
-
2
Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silné tyčinky, ze kterých tvarujeme preclíky. Urovnáme je na suchý plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme solí a kmínem.
-
3
Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení je ihned odebereme z plechu.
-
4
Podáváme k čaji nebo k vínu.