Krémová polévka s hráškem a salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 3 šálek Hrášek
  • 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 7 šálek Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 104.8 mg
  • Draslík 214.5 mg
  • Vláknina 6714.7 mg
  • Vitamín A 6714.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo. Vložíme nakrájenou cibuli a 3 min orestujeme. Přidáme hrášek a za stálého míchání povaříme. Poté přidáme oloupané a na kostičky nakrájené jablko, nasekaný salát, zalijeme vývarem. Přivedeme opět k varu a na mírném ohni vaříme cca 15-20 min. Rozmixujeme na pyré, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  • 2

    V misce smícháme smetanu a žloutky, přidáme hrnek pyré a pak vše vlijeme zpět do hrnce. Za stálého míchání přivedeme k varu a ihned podáváme. Dozdobíme krutony a mátou.

Komentáře k receptu